Rólam

Miket csinálok?

Munkám során többféle környezetben dolgozom. Integrál tanácsadói magánrendelésen önsimereti-terápiás személysiégfejlesztéssel foglalkozom egyéni és csoportos keretek között. Itt humanisztikus, transzperszonális és integrál pszichológiai szemléletben, művészetterápiás alapokkal dolgozom. Az eszköztáramban szerepel a verbális feltáró beszélgetés rogersi és analitikus elemekkel, a hipno-nlp-s emlékfeldolgozás, valamint tiszta kommunikációs elemek. Ezt egészítem ki drámás, bodyworkos és művészeti elemekkel, mint rajzolás, festés és közös zenélés.

Ezzel párhuzamosan, pszichiáterek és pszichoterepauták felkérésére szupportív terápiát folytatok az ENSZ által támogatott Cordelia Alapítványban, team munkában. Itt számos hazai és külföldi pácienst kezeltem az alapítvány magánrendelésén, pszichiátriai klinikán és menekülttáborokban.

Felnőttek, gyerekek és az alapdiplomám

A lelki segítői kapcsolatban egy különleges teret látok, amelyben a szeretet támogató jelenléte a szakmai ismeretekkel ötvözve megindítja a másikban az egészségre való törekvést, a gyógyulást, az átdolgozódást és végül az önmegvalósítást. A lelki segítés mellett a jógaórákon a meditatív és testi jólét aspektusát gyakorlom, valamint gyerekeknek franciát tanítok egy Waldorf iskolában.

A terápiás alapdiplomámat Franciaországban szereztem a grenoblei orvosi egyetemen, ahol művészetteraupta végzettséget kaptam. Ezután a grenoblei kórház gyermek onkológiáján dolgoztam rákos gyermekek támogatásában, művésztetterápiával, élő zenével. A folyamat hatását kutattuk, teszteket végeztünk a gyermekeken és a hozzátartozóikon. Kutatási eredményeimet a grenoblei szakdolgozatomban publikáltam. Sikerült bebizonyítanom, hogy az esztétikai élmény szignifikánsan képes növelni a gyermekek életminőségét.

További képződések: Integrál akadémia és Cordelia

Budapestre visszatérve a Cordelia Alapítvány pszichoanalitikusan orientált pszichiáter és pszichoterapeuta munkatársai felkérésére és a velük való szoros szupervizió mellett számos hazai és külfüldi rászorulót kezeltem ott, valamint pszichiátriai klinikán és menekülttáborokban is.

Tanulmányaimat folytatva 2017-ben beiratkoztam az Integrál Akadémia 3 éves integrál pszichológia szakára, ahol integrál tanácsadó végzettséget szereztem 2020-ban. Itt a humanisztikus- transzperszonális és integrál pszichológiai megközelítéseket tanultam, számos sajátélménnyel és meditációs elvonulással. Az eszköztárban szerepelnek a rogersi, a hipno-nlp-s és tiszta kommunikációs elemek, valamint Gánti Bence módszerei.

A jóga tanítás

A jóga szerelmeseként 2018-ban a RYS 200 Yoga Alliance által nemzetközileg hitelesített jógatanári oklevelet szereztem, és azóta tartok jóga órákat élőben, valamint online magyar és francia jógázóknak. Tartottam céges jógát az Allianz felkérésére és magánérdeklődőknek is.